Słomkowy kolor ze złotymi błyskami. Aromat bardzo delikatny i elegancki, mineralny, z nutą rumianku. Podniebienie: mocny i pełny smak. Doskonały balans pomiędzy słodyczą a kwasowością. Doskonały długi finisz. Kulinaria: białe mięsa, ryby owoce morza. Potencjał przechowywania: 10 – 15 lat.

Kolor elegancko słomkowy, z intensywnie złotymi błyskami. Aromat: pełny i kompleksowy, z nutami miodu i pigwy. Podniebienie: smak pełny harmonijny i elegancki z lekką słodyczą, zbalansowaną naturalną świeżością. Długi finisz z wybijającą się pigwą. Kulinaria: foie gras, desery, aperitif i mocne sery. Potencjał przechowywania: 7 – 10 lat.

Słomkowy kolor z intensywnie złotymi błyskami. Aromat pełny i kompleksowy, z nutami miodu i egzotycznych owoców. Podniebienie: bogate i delikatne, z doskonałą kwasowością zrównoważoną przez łagodną słodycz. Mocno wyraziste wino z mnóstwem smaków miodu i skrystalizowanych owoców. Kulinaria: foie gras, desery, aperitif i mocne sery. Potencjał przechowywania: 7 – 10 lat.

Wino wytrawne, różowe musujące tworzone naturalna metoda w Dolinie Loary. Delikatne o miłym bukiecie czerwonych owoców z wyrazna nuta malin i czerwonych porzeczek w finiszu. Aromat i smak poteguje akompaniament truskawek oraz kremowego, białego sera.