Winnica położona w sercu ojczyzny Cavy – Katalonii. Łagodny klimat, umiarkowane opady i przepuszczalne wapienne podłoże stanowią doskonałe warunki do uprawy winorośli. Szczepy: 50% Xarel lo, 30% Macabeo, 20% Parellada.  Fermentacja moszczowa wykonywana jest w 15-16°C. Wino zostaje zabutelkowane 2-4 miesiące później. Druga fermentacja przeprowadzana jest w butelce i trwa 15 miesięcy. Kolor jasny, słomkowo-złoty. Doskonały sznur bąbelków. Nos aromaty cytrusów, gruszki i migdałów. Podniebienie delikatne na podniebieniu z wyczuwalna gruszką, cytryną i świeżą kwasowością.
 

Bardzo charakterystyczny dla Rioja smak - doskonale zbalansowany z owocowym charakterem.
Głęboki czerwony kolor z fiołkowymi odcieniami. Aromat dojrzalych czerwonych i czarnych owoców. W smaku delikatne, ze słodkimi taninami i długim finiszem.
Doskonałe z tapasami, pieczonymi mięsami oraz grillowanymi warzywami. Najlepiej podawać w temperaturze 14⁰ - 16⁰ C.

Winogrona każdego ze szczepów są osobno fermentowane w temperaturze 22 - 25°C, co pozwala zachować owocowe aromaty każdego szczepu. Leżakowane 24 miesiące w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego. Kolor głęboki wiśniowy. W nosie bogate i kompleksowe aromaty leśnych owoców, jagód i porzeczek z odrobiną wanilii i pieprzu. Na podniebieniu: pełne i mocne. Z delikatnymi taninami. Długi finisz.

Wino gronowe czerwone, wytrawne. To unikalne, limitowane wino pochodzi ze stuletnich winorośli. Ich owoce cechuje wyjątkowa mineralność, niemożliwa do uzyskania w innym, niż Priorat, miejscu na Ziemi. Kolor czerwono-fioletowy. W aromacie tego majestatycznego wina znajdziemy czerwone i czarne owoce, leśne zioła i minerały. Smak doskonale zbalansowany, o idealnej strukturze.  Delikatne i dojrzałe taniny z dębem i wysoką mineralnością. Idealne do wszystkich grillowanych mięs, zwłaszcza wołowiny i jagnięciny.