Rubinowy kolor. Bogaty aromat z nutami kwiatów, czarnych owoców z doskonale zbalansowanym dębem. Większość wina leżakuje przez 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego. Pozostała część leżakuje w dębie amerykańskim.
Doskonały towarzysz potraw. Idealne do kuchni portugalskiej, zwłaszcza wędzonych mięs, serów i pieczonego dorsza.
 

Intensywny i kompleksowy aromat. Mineralne nuty zbalansowane przez cytrusowe i owocowe akcenty. W ustach wspaniała świeżość. Długi finisz. Idealne do kuchni portugalskiej, zwłaszcza pieczonych ryb, dorsza, białych mięs i łagodnych serów.

Wino czerwone, gronowe wytrawne o głębokim ciemno-rubinowym kolorze. Aromat czerwonych owoców o lekkiej pikantnej nucie. Odpowiednio zbalansowane szczepy Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional and Tinta Barroca, charakterystyczne dla Doliny Douro Superior, podkreślają lekkie starzenie wina w beczce nadając mu harmonijny głęboki finisz. Podawać do dań z czerwonym mięsem, grillowanym i dobrze przyprawionym oraz z dojrzałymi serami , w temp. 15-18 stopni Celsjusza. TUGA jest nagrodzona srebrnym medalem Grand Prix "Magazynu Wino".